PRIZEMLJENI SUNČEV SUSTAV – Prizemljeno sunce i Devet pogleda

O autorima web stranice


Emina Stričak


Emina Stričak rođena je 27. veljače 1987. godine u Varaždinu. Nakon završenog prirodoslovno-matematičkog smjera Gimanzije u Varaždinu, 2005. godine upisala je preddiplomski studij geodezije i geoinformatike na Geodetskom fakultetu u Zagrebu koji je završila s odličnim uspjehom, te tako stekla titulu univ. bacc. ing. geod. i geoinf. . Potom je upisala diplomski studij geodezije na istom fakultetu, a trenutačno je studentica druge (posljednje) godine. Odlična je studentica, dobitnica triju Nagrada Fakulteta za najbolju studenticu svoje generacije, te je izvršavala demonstrature iz pet kolegija na Geodetskom fakultetu i jednog kolegija na Građevinskom fakultetu. Govori engleski i njemački jezik, a vrlo dobro se služi CAD i Microstation alatima. Od lipnja do rujna 2007., 2008. i 2009. radila je u privatnim geodetskim uredima, gdje je obavljala terenske i uredske geodetske poslove iz polja inženjerske i satelitske geodezije.

Željka Baćan


Željka Baćan rođena je 2. rujna 1986. godine u Sisku. Nakon Osnovne škole Viktorovac pohađa opći smjer Gimnazije u Sisku. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja bavi se sinkroniziranim plivanjem, te pohađanjem informatičkih tečajeva i tečajeva stranih jezika. Govori engleski, španjolski i njemački jezik. Od 2005. godine studira na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 18. srpnja 2008. dobiva diplomu preddiplomskog studija geodezije i geoinformatike, a trenutno je studentica druge godine diplomskog studija geodezije i geoinformatike, smjer geodezija. Dobila je Dekanovu nagradu za rad pod nazivom Web aplikacija za izračun i preračunavanje vremenskih skala . Objavila je članak Greenwichki Kraljevski opservatorij u časopisima Čovjek i svemir te u Ekscentru, listu studenata Geodetskog fakulteta, u čijem je uredništvu bila i suradnik. Tijekom studija stekla je radno iskustvo. Od kolovoza do rujna 2007. godine radila je u Geodetskom uredu NI-AL u Sisku, te je u kolovozu 2009. obavljala geodetska mjerenja na arheološkom nalazištu za Gradski muzej Sisak.

Drago Špoljarić


Prof. dr. sc. Drago Špoljarić voditelj projekta, nastavnik kolegija geodetske astronomije i svemirske geodezije na Geodetskom fakultetu.